بیزینس اینسایدر در گزارشی به بررسی نکات عجیب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عربستان پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وب سایت «بیزینس اینسایدر» در گزارشی نوشت: اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشستی که به تازگی برگزار کردند، درباره ادامه تولید به توافق رسیدند؛ اما بر سر میزان سقف تولید، توافقی حاصل نشد. مسئله مذکور به این معناست که در آینده نزدیک حدود نیمی از اعضای اوپک به دلیل کاهش بهای نفت و نبود توافق، با مشکلات عدیدهای مواجه خواهند شد.
برای عربستان که با مشکلاتی مانند کمبود بودجه و اختلافات سیاسی داخلی نیز روبروست، شرایط بدتر خواهد شد.
در ادامه این گزارش، به 17 حقیقت عجیب درباره شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حاکم بر این کشور اشاره شده است.
1. روزانه حدود 100 شتر در ریاض، پایتخت عربستان، به فروش میرسد.
2. از آغاز سال جاری میلادی تاکنون حدود 151 نفر در عربستان اعدام شدهاند. این بدان معناست که در عربستان به طور متوسط در هر 48 ساعت یک نفر اعدام میشود. بنابر اعلام سازمان عفو بینالملل، رقم مذکور، بالاترین میزان اعدام در این کشور از سال 1995 است.
3. میدان نفتی «غوار» عربستان با ظرفیتی حدود 75 میلیارد بشکه، میتواند 4 میلیون و 770 هزار و 897 استخر شنای المپیک را پر کند. استخرهایی که در مسابقات المپیک مورد استفاده قرار میگیرند، حدود 660 هزار و 253 گالون آب را در خود جای میدهند. غوار بزرگترین میدان نفتی جهان است.
4. عربستان سعودی پهناورترین کشور بدون رودخانه جهان است. 95 درصد از خاک این کشور را بیابان و صحرا پوشانده است. تنها در 1.45 درصد از خاک عربستان میتوان زراعت کرد. با این وجود، این کشور از طریق سواحل خلیج فارس و دریای سرخ، به کشورهای دیگر نفت صادر میکند.
5. عربستان تنها کشوری است که در آن زنان اجازه رانندگی ندارند. در این کشور هیچ قانون نوشتهای در این باره وجود ندارد؛ اما برای زنان گواهینامه صادر نمیشود تا آنها نتوانند به صورت قانونی در سطح کشور رانندگی کنند.
6. جمعیت عربستان سعودی و تگزاس به طور تقریبی برابر است؛ با این حال، نسبت تولید ناخالص داخلی ریاض به این ایالت آمریکایی، حدود 50 درصد است. این مسئله نشاندهنده تولید اندک عربستان نسبت به جمعیت و منابع عظیم آن است.
7. میزان تولید ناخالص داخلی بخش نفت عربستان، به تنهایی با مجموع این شاخص در کشورهای عراق، مراکش، رواندا و تونگا برابری میکند. بخش نفت عربستان 45 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد.
8. عربستان سعودی در حال ساخت بلندترین ساختمان جهان با نام برج «جده» و با ارتفاع حدود یک کیلومتر است. عراق قصد دارد با ساخت برجی به ارتفاع یک و نیم کیلومتر به نام «عروس،» از عربستان سعودی در این زمینه پیشی بگیرد.
9. انتظار میرود ساخت برج جده برای عربستان حدود 19 برابر درآمد سال گذشته تیلور سوئیفت، خواننده آمریکایی، هزینه داشته باشد. سوئیفت در سال 2014، حدود 64 میلیون دلار درآمد کسب کرد.
10. میان عربستان و اردن، مرز زیگزاگ شکلی وجود دارد که گفته میشود آن را وینستون چرچیل، نخستوزیر سابق انگلیس، در سفر به قاهره و بر اثر مصرف مشروبات الکلی به این شکل رسم کرده است. این مرز به «سکسکه چرچیل» یا «عطسه چرچیل» شهرت دارد.
11. حدود 60 درصد از نیروی کار عربستان خارجی هستند. اغلب این افراد در بخشهای خدمات و نفت مشغول کارند.
12. تنها 20 درصد از زنان عربستان شاغل هستند. این در حالی است که نرخ مشارکت زنان در کشورهای پیشرفته حدود 50 درصد است. تا پیش از سال 2012 زنان این کشور حق فروشندگی نداشتند.
13. عربستان با 47 درصد جمعیت زیر 24 سال، کشور جوانی است. تنها 5 درصد جمعیت این کشور بیش از 60 سال دارند. کارشناسان معتقدند تأمین نیازهای جمعیت جوان این کشور با توجه به مصرفگرا بودن آنها، در دهههای پیشرو معضلی اساسی برای ریاض ایجاد خواهد کرد.
14. منابع عظیم انرژی عربستان باعث رشد اقتصادی این کشور میشوند و افزایش تولید در آن نقشی ندارد.
15. عربستان قصد دارد 6 شهر اقتصادی بنا کند. انتظار میرود پس از ساخت این شهرها، تولید ناخالص داخلی این کشور افزایش یابد. میزان مورد انتظار، بیش از سه و نیم برابر تولید ناخالص داخلی کنیا خواهد بود.
16. مخارج نظامی سالانه عربستان چهار برابر تولید ناخالص داخلی افغانستان در یک سال است. این کشور پس از آمریکا، چین و روسیه، چهارمین کشور پر خرج به لحاظ نظامی محسوب میشود. مخارج نظامی این کشور، 10.4 درصد تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل میدهد که در مقایسه با کشورهای پیشرفته رقم بالایی است.
17. تاکنون درآمد نفتی هنگفت عربستان، ناجی این کشور در مقابل مخارج بیمورد بوده است؛ اما با توجه به کاهش بهای نفت، این کشور عربی دیگر نمیتواند روی این درآمد حساب چندانی باز کند و باید به فکر کسب درآمد از راههای دیگر باشد.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم